Waarom OperatieFit

Bij OperatieFit.nl gaat u onder begeleiding van de fysiotherapeut bezig met zo fit mogelijk worden voordat u de operatie in gaat. Gedurende vier tot acht weken werkt u aan de volgende gebieden:

  • Kracht en conditie
  • Voeding
  • Mentale conditie (denk aan: ontspanning)

Deze manier van voorbereiden op een operatie heeft als voordeel dat het herstel na de operatie spoediger zal gaan, de ziekenhuisopname minder lang hoeft te duren en dat de kans op complicaties in het herstel aanzienlijk kleiner is.

Patiëntgroep 

Het is mogelijk om deel te nemen als u wordt geopereerd aan:

  • Darmkanker
  • Borstkanker
  • Nieuwe knie of heup
  • Andere grote niet-cardiale operaties

 

Als u long- en/of hartklachten heeft is het meestal verstandig eerst een inspanningstest door de sportarts te laten verrichten voor u start met het trainingsprogramma. Vraag uw specialist of huisarts eventueel advies over deelname.

Van aanmelding tot operatie

Het is mogelijk om deel te nemen aan OperatieFit op verwijzing van uw huisarts of specialist. Bij aanmelding wordt direct een inschatting gemaakt van uw fitheid op basis van uw score op de korte FitMax vragenlijst. Aan de hand van deze score wordt bepaald of u eerst een inspanningstest krijgt bij de sportarts of dat u direct een afspraak kunt maken voor een intake bij de fysiotherapeut. 

Wat is uw situatie?

Ik word geopereerd maar weet nog niet wanneer

Het OperatieFit programma duurt minimaal 4 en maximaal 8 weken. Neem zodra uw operatie gepland is contact met ons op voor de intake.

Test hier uw FitMax-score.

Mijn operatie is volgende maand

Is uw operatie over minder dan 4 weken? Dan is het helaas te dichtbij om met ons trainingsprogramma te beginnen. 

U kunt eventueel wel een losse afspraak met uw fysiotherapeut naar voorkeur maken. Ook kunt u onze algemene informatie doorlezen.

Ik word over 2 tot 4 maanden geopereerd

Dan heeft u precies genoeg tijd om fitter te worden voordat u geopereerd wordt.

Bereken hier uw FitMax-score om te zien of u direct een intake bij de fysiotherapeut kunt plannen of eerst een inspanningstest bij de sportarts krijgt voor u verantwoord kunt gaan trainen. 

Mijn operatie duurt nog 4 maanden of langer

Dan bent u in de beste positie om optimaal gebruik te maken van het OperatieFit programma. 

Bereken hier uw FitMax-score om te zien of u direct een intake bij de fysiotherapeut kunt plannen of eerst een inspanningstest bij de sportarts krijgt voor u verantwoord kunt gaan trainen.