Tarieven en vergoeding

Hoe wordt OperatieFit vergoed?

Iedereen heeft baat bij een verbeterde conditie voorafgaand aan een operatie. Word u binnenkort geopereerd of wilt u iemand die u kent die geopereerd gaat worden helpen? Hier vind u alle informatie die u nodig heeft om zo goed mogelijk aan de start te verschijnen.

Prehabilitatie wordt vooralsnog niet standaard vergoed door de zorgverzekeraars. Er zijn verschillende mogelijkheden om www.OperatieFit.nl toch (deels) vergoed te krijgen.

Vergoeding Fysiotherapie

 1. De aanvullende verzekering Fysiotherapie.
 2. U betaalt zelf voor de geleverde zorg, kosten bedragen
  • Intake + eerste training (98 euro)
  • Trainingsprogramma van 6 weken, 2 x per week, 200,- euro
 3. U dient een verzoek bij de zorgverzekeraar in om uw chronisch indicatie* vervroegd te laten starten en daarmee zal deze ook eerder eindigen. De tijdsduur van de totale vergoedde zorg blijft het zelfde, maar start dus voordat uw operatie of behandeling in het ziekenhuis plaats vindt. Hierbij hanteren wij de intake datum voor de prehabilitatie bij de fysiotherapeut als ‘’startdatum’’.

Vergoeding Sportgeneeskunde

 1. De aanvullende verzekering Sportgeneeskunde (Sportmedisch Onderzoek).
  • Kijk op deze lijst of uw aanvullende verzekering de intake bij de sportarts vergoed     
  • U kunt dan zonder verwijzing bij DeSportarts terecht
 2. De basisverzekering
  • Na verwijzing door uw specialist of huisarts valt de zorg van DeSportarts, zoals een inspanningstest, binnen de basiszorg. De factuur ontvangt u van Infomedics. Deze kunt u indienen bij uw zorgverzekeraar. Uw eigen risico is van toepassing.
  • Het niet vergoede deel van de zorgverzekeraar wordt na ontvangst van de afrekenspecificatie door DeSportarts geverifieerd en kwijtgescholden/gestopt. U betaalt dus alleen uw eigen risico.